1
7

Tahun 2017, Tahun Yang Lebih Mencabar

Dah lama aku tak update blog kewangan kesayangan aku ni. Sebabnya 2016 aku ada projek yang perlu diberi keutamaan daripada projek ini.

2017 Calender on the red cubes

Tanggugjawab aku sebagai Unit Trust Consultant tetap aku teruskan. Cuma aku tak banyak promote untuk klien baru. Aku jaga existing client jer.

Tahun 2017 lebih mencabar? Mana aku tau sampai aku berani keluarkan statement sebegitu? hahahah.. Sebenarnya aku pun tak berapa tau perkara-perkara akan datang ni. Sebabnya kalau aku tau, aku mesti dah jadi kaya sekarang.

Ya la.. dah aku tau ekonomi macamana. So confirmla aku banyak duit daripada pelaburan market share aku. hahahah.

Semuanya adalah theory semata-mata pada aku. cuma oleh kerana ada indicator-indicator ke arah itu, maka tak salah kita berjaga-jaga.

tahun 2017 tahun aku akan menumpukan semula bisnes unit trust aku disamping bisnes online sedia ada tidak aku tinggalkan. InsyaAllah berkat perancangan yang rapi dan disiplin yang kuat, seglanya akan memungkinkan.

tahun 2017 juga aku akan mula menjual produk-produk secara online. selama ni aku hanya menyediakan servis review dan sebagainya sahaja dengan superblog aku sohoque.com dan eXplorasa.my.

antara produk yang akan aku jual adalah minyak herba asmak keluaran syarikat herba asma mujarab sdn bhd. minyak asmak ini terkenal sebagai penawar asma pada bayi.

aku dah guna dan ternyata minyak ni banyak gunanya. sebab itu aku decide nak jual produk ni.

satu lagi aku mungkin juga akan jual tshirt secara online. yang ni masih diperingkat perbincangan. tengok macamana nanti.

planning tahun 2017 pun masih belum aku noktahkan. maksudnya aku sedang tulis lagi pelan dan tindakan sebagai framework aku untuk tahun 2017. inilah landasan yang akan aku jadikan pedoman untuk kejayaan 2017.

ok. aku stop sini dulu. lepas ni insyAllah banyak lagi entri kewangan yang akan bakal menyusul.

Adios

4,176 total views, 9 views today

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply