Sales Prospecting Ibarat Nyawa Consultant

Apa itu sales prospecting?

Secara ringkas sales prospecting adalah proses mencari prospek untuk dihubungi dan seterusnya membuat perjumpaan (appoinment)  untuk persembahan (presentation).

Prospecting ini adalah amat penting kepada orang yang kerjanya membuat sales seperti unit trust dan takaful consultant. Prospecting ibarat nyawanya dalam bisnes itu. Ia juga boleh diibaratkan seperti mengayuh basikal. Untuk mengekalkan basikal untuk terus bergerak dan tidak jatuh, kita mestilah mengayuh basikal tersebut sambil mengawal keseimbangan dengan pemegang (handle). Jika kita berhenti mengayuh, basikal tidak akan dapat mengekalkan keseimbangan lalu jatuh.

Jadi untuk berjaya dalam bisnes unit trust dan takaful ini seseorang consultant perlulah “master” dalam ilmu prospecting.

Di Synergy Khalifs Advisor (SKA) para consultant akan dididik dengan ilmu prospecting ini secara theory dan praktikal sehingga mereka benar-benar mahir untuk membuat prospecting.

Untuk menjadi unit trust dan takaful consultant yang berjaya, jom sertai kami di SKA. Ramai trainer dan senior yang akan berbesar hati untuk berkongsi ilmu tentang prospecting dan lain-lain. InsyaAllah, kejayaan akan kita genggami sebelum atau dalam masa 2 tahun daripada bermula. Ini untuk normal consultant. Untuk yang betul-betul agresif, mereka boleh mendapat pendapatan yang mereka idamkan dengan lebih cepat, insyaAllah.

8,048 total views, 4 views today

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: